1. Ψεκάστε στα πιο «καυτά» σημεία
  Δηλαδή, πίσω από τα αυτιά, στο εσωτερικό των αγκώνων, πίσω από τα γόνατα, στο εσωτερικό των καρπών, στην κοιλιά, στο ντεκολτέ. Σε αυτά τα σημεία, λόγω αυξημένης θερμότητας, το άρωμα αναδεικνύει σταδιακά τις νότες του.
  Προσοχή: μην ψεκάσετε όλα τα σημεία ταυτόχρονα, αλλά επιλέξτε ανάλογα με την εποχή και το είδος ντυσίματος. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι, που φοράμε σορτς και κοντά τοπ, τα σημεία πίσω από τα γόνατα ή την κοιλιά είναι ιδανικά.
 2. Αρωματίστε τη βούρτσα των μαλλιών σας
  Αν ψεκάσετε απευθείας πάνω στα μαλλιά σας και θα τα ξηράνετε και θα έχετε πολύ έντονο, σχεδόν ενοχλητικό αποτέλεσμα. Ψεκάστε απλώς τη βούρτσα σας και στη συνέχεια χτενίστε τα. Έτσι, στο παραμικρό τίναγμα της κόμης σας, θα σκορπίζετε αρωματικά σύννεφα.
 3. Συνδυάστε το άρωμα με τη δική του λοσιόν σώματος
  Δεν είναι τυχαίο που όλες οι εταιρείες φροντίζουν, εκτός από το άρωμα αυτό καθεαυτό, να διαθέτουν στην αγορά και την αντίστοιχη λοσιόν σώματος με τις ίδιες αρωματικές νότες. Μάλιστα, επειδή η λοσιόν απλώνεται σε όλο το σώμα, επωφελούνται και τα ρούχα σας, που θα ευδιάζουν μέρες μετά.
 4. Φοράτε άρωμα μετά το ντους, σε καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα
  Μετά το ντους, οι πόροι του δέρματος είναι ανοιχτοί, άρα θα απορροφήσουν περισσότερο άρωμα. Από την άλλη, ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα μπορεί να φυλακίσει για ώρες τις αρωματικές νότες.
 5. Απλώστε στα «καυτά» σημεία, έναν κόμπο βαζελίνης
  Στη συνέχεια, ψεκάστε πάνω στη βαζελίνη το άρωμά σας και τρίψτε ελαφρά να απλωθεί. Λόγω της πλούσιας σύνθεσης, η βαζελίνη θα αιχμαλωτίσει το άρωμα, λειτουργώντας ακριβώς όπως τα solid perfumes.
 6. Επιλέξτε eau de parfum
  Το eau de parfum έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια. Ακολουθεί το eau de toilette και τρίτο έρχεται το eau de cologne. Φυσικά, σε περίπτωση που επιλέξετε το πρώτο, φροντίστε να κρατήσετε το μέτρο και να ψεκάσετε ελάχιστα πάνω σε δυο τρία σημεία του σώματος.
 7. Μην τρίβετε ποτέ τους καρπούς σας
  Είναι μια συνήθεια που έχει αποδοκιμαστεί εδώ και χρόνια από τους ειδικούς. Το τρίψιμο προκαλεί θερμότητα και διευκολύνει την εξάτμιση του αρώματος.
 8. Αποφύγετε τις νότες εσπεριδοειδών
  Νότες όπως αυτές του κίτρου εξατμίζονται πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τις πιο στιβαρές αρωματικές βάσεις, όπως αυτές που περιέχουν βανίλια, πατσουλί, κέδρο ή σανδαλόξυλο.